Fysioterapia, hieronta ja Physio Training -palvelut

Fysio Feenixissä palvelu on aina yksilöllistä ja lähtee jokaisen asiakkaan henkilökohtaisista tarpeista ja toiveista!


Fysioterapia

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisen toimintakykyä ja liikkumista.

Fysioterapia alkaa tutkimuskäynnillä, jonka perusteella määritellään asiakkaan kipujen ja toiminnanrajoitteiden syyt. Näiden tekijöiden pohjalta suunnitellaan tarpeen mukainen hoito ja yhdessä asiakkaan kanssa laaditaan fysioterapiasuunnitelma.

Fysioterapia sisältää myös terapeuttista harjoittelua, sekä manuaalista terapiaa. Fysioterapiassa asiakas on aktiivisessa roolissa ja ammattitaitoisen ohjauksen kautta asiakasta motivoidaan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista.

Fysio Feenixiin pääset hoitoon myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapia

 • 30 minuuttia 56 €
 • 45 minuuttia 66 €
 • 60 minuuttia 80 €
Varaa aika
kuva

Milloin tulisi hakeutua fysioterapiaan?

Fysioterapeutin vastaanotolle voi hakeutua joko lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä tai ilman. Tyypillisimpiä fysioterapiaan hakeutumisen syitä ovat mm.

Fysio Feenixille pääset hoitoon myös ilman lääkärin lähetettä.

Kysy lisää
kuva

Fysioterapian hyödyt hoitomuotona

Fysioterapia on korvaamaton hoitomuoto, kun kyseessä on synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttaman alentuneen toimintakyvyn hoito.

Oikealla fysioterapeuttisella ohjauksella ja neuvonnalla pystytään merkittävästi parantamaan asiakkaan oireita. Fysikaaliset hoitomuodot ovat parhaimmillaan kivun ja eri kehon oireiden hoidossa. Hoitoa aloitettaessa suoritetaan perusteellinen arvio asiakkaan tilanteesta. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota mm. asiakkaan terveydentilaan, liikkumiseen, toimintakykyyn ja niihin toimintarajoitteisiin, jotka esiintyvät normaalissa toimintaympäristössä.

Arvioinnin suorittamisen jälkeen fysioterapeutti laatii asiakkaalle fysioterapiasuunnitelman, jota seurataan aktiivisesti. Myös asiakkaan motivointi on fysioterapiassa tärkeässä asemassa.

Physio Training

Haluatko tuntea olosi energisemmäksi ja terveemmäksi, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa? Fysio Feenixistä saat personal training -palvelut rautaisella PhysioTrainerin ammattitaidolla.

PhysioTrainer on sekä personal trainer että fysioterapeutti. PhysioTrainer osaa ottaa harjoittelussa huomioon mahdolliset tuki- ja liikuntaelinvaivat, jolloin harjoittelu on paitsi tehokasta myös turvallista. Kartoitamme lähtötasosi ja edellytyksesi harjoittelulle terveytesi pohjalta. Kivut eivät ole este harjoittelulle, sillä treenaat fysioterapeutin ohjauksessa. Harjoittelu on aina yksilöllistä ja tavoitteenmukaista. PhysioTrainer -palveluja saa tarjota vain Suomen Terveysliikuntainstituutin koulutusohjelman läpäissyt fysioterapeutti, ks. lisätietoa nimikkeestä.

Fysio Feenixistä saat vinkkejä, tukea, motivaatiota sekä kannustusta harjoitteluusi liikunta- ja terveysalan ammattilaiselta. Rakennamme juuri Sinulle sopivan yksilöllisen suunnitelman, johon sisältyy myös ravinto-ohjelma. Trainer lähtee mukaasi vaikkapa lenkille tai kuntosalille tsemppaamaan juuri Sinua, jotta saat harjoittelusta parhaan mahdollisen tehon irti.

Harjoittelujakson pituus ja intensiteetti rakennetaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Harjoitusjakso aloitetaan aina konsultaatiotapaamisella, jolloin kartoitetaan asiakkaan peruskunto, mahdolliset tuki- ja liikuntaelinongelmat sekä muut esteet tai rajoitukset harjoittelulle. Hinta määräytyy tapaamiskertojen mukaan.

Physio Training

Esimerkkipaketit:

 • 1 x 60 min. 99 €
 • 3 x 60 min. 285 €
 • 5 x 60 min. 465 €
 • 10 x 60 min. 900 €
 • 20 x 60 min. 1700 €
Varaa aika

Hieronta

Klassinen hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista.

Hieronnan tarkoituksena on lievittää lihasperäisiä vaivoja ja aktivoida elimistön omia parantavia mekanismeja. Klassisen hieronnan onkin todettu ennaltaehkäisevän erilaisia vaivoja.

Hieronnassa lihasta käsitellään erilaisin ottein, sivelyin, hankauksin, puserteluin, taputuksin, rullauksin ja ravisteluin, jolloin aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Kivun lievittyminen, paikallisen nestekierron ja/tai lihasjännityksen laukeaminen, sekä yleinen rentoutuminen ja aineenvaihdunnan edistäminen ovat asiat, joiden mukaisesti klassisessa hieronnassa valitaan käytettävä menetelmä ja tekniikka.

Hieronta

 • 30 minuuttia 49 €
 • 45 minuuttia 60 €
 • 60 minuuttia 73 €
 • 90 minuuttia 90 €
Varaa aika

Faskiakäsittely

Faskiakäsittelyn eli lihaskalvojen manuaalisen liu’uttamisen tavoitteena on kireiden lihaskalvojen rentouttaminen ja lihasten aktivoiminen. Käsittelyyn lisätään yleensä triggerpistehoito, joka tehostaa rentouttavaa vaikutusta lihaksessa.

Käsittelyllä pyritään vaikuttamaan positiivisesti muun muassa

Faskiakäsittelyssä kehon eri lihaskalvoja käsitellään manuaalisesti liu’uttamalla. Apuna käytetään sekä terapeutin toteuttamia passiivisia liikkeitä, asiakkaan itse suorittamia aktiivisia liikkeitä ja hengitystä. Hoitoasennot ovat istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään kohdekudoksesta riippuen.

Lihaskalvojen käsittelyä ei suositella tehtäväksi, jos ihossa on infektioita, tuoreita haavoja tai vammoja. Kalvojen käsittelyä ei suositella myöskään, jos sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia, sairastat hemofiliaa tai sinulla on suurentuneita imusolmukkeita.  Tuoreeseen tuki- ja liikuntaelin vammaan, iskeemiseen kudokseen eikä laskimotukosten alueelle käsittelyä ei suositella.

Faskiakäsittely

 • 30 minuuttia 54 €
 • 45 minuuttia 64 €
 • 60 minuuttia 78 €
 • 90 minuuttia 95 €
Varaa aika

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on monikäyttöinen teippausmenetelmä esimerkiksi erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön tai neurologisten ongelmien hoidon tai kuntoutuksen osana.

Vaikutukset

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa. Lisäksi kinesioteipin avulla voidaan vaikuttaa liikkeen laatuun ja rytmiin, ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein tai tarvittaessa tukea niveltä toiminnallisesti. Myös erilaiset turvotustilat voivat usein olla otollisia kinesioteippauskohtaita. Kinesioteippaus on luonteeltaan sensorinen teippaus ja sen vaikutus perustuu pääsääntöisesti proprioseptiikkaan, ihon ja sen alla olevien kudosten kautta keskushermostolle välittyviin aistimuksiin sekä teipin avulla tehtäviin kevyisiin kudosten siirtoihin. Kinesioteippausta voidaan käyttää esimerkiksi terapeuttisen harjoittelun tukena ja yhtenä fysioterapeuttisena keinona osana muuta kuntoutusta.

Kinesioteippaus

 • 15 minuuttia 40 €
 • Sisältyy hintaan fysioterapian yhteydessä.
Varaa aika

Kinesioteippauksen perustekijöitä:

Kysy lisää

Kinesioteippauksen vaikutuksia voivat olla esimerkiksi:

Etävalmennus

Valmennusta nyt myös etänä! Oletko ostanut kotin kuntoiluvälineitä, mutta et tiedä miten niiden avulla rakentaisit tehokkaan kokonaisuuden? Aiheuttaako työergonomia selkävaivoja? Ei hätää, apu löytyy täältä.

Mitä saat?

Miten?

Etävalmennus

 • 60 minuuttia 90 €

Nyt 20% alennus verkkokaupasta koodilla Feenix 20. Osta ensin valmennustunti verkkokaupasta ja varaa aika sen jälkeen.

Varaa aika

XCryo-huippukylmähoito

Mitä on huippukylmähoito?

Huippukylmähoito on kehitetty Japanissa 1970-luvulla reumasairauksien kivunhoitoon josta se on rantautunut Suomeen 2000-luvun alussa. Tänä päivänä huippukylmähoitoa käytetään apuna monissa erilaisissa yhteyksissä aina huippu-urheilusta kauneudenhoitoon sekä ihan vain arjesta palautumiseen (esim. stressi, uniongelmat).

Hoidon aikana ihon pintalämpötila tippuu alle 4°C, mikä laukaisee kehossa termoshokki-reaktion: pintaverenkierto hidastuu, verenkierto sisäelinten ympärillä vilkastuu, keho erittää kipua lievittäviä ja hyvän olon hormoneja, kollageenin tuotanto kiihtyy, testosteronitaso nousee.

Perinteisesti huippukylmähoitoa on annettu kylmähuoneissa, jossa hoito kohdistuu koko vartalon alueelle.

XCryo-hoitolaite

Suomessa kehitetty ja valmistettu XCryo-hoitolaite mahdollistaa huippukylmähoidon edut paikallisesti ilman nestemäistä typpeä tai muitakaan kaasuja.

Yksi hoitokerta hoidettavasta alueesta riippuen kestää vain 1-5 minuutia ja tarjoaa nopean avun esimerkiksi:

XCryo-huippukylmähoito

 • 1 hoitokerta 39 €
 • 3 hoitokertaa 109 €
 • 5 hoitokertaa 159 €
 • muun hoidon yhteydessä 25 €

Sarjakortit (myös lahjaksi) verkkokaupasta.

Varaa aika